2019 måske nyt rekordår for hvepse!

hvepsebo fjernes i Nordsjælland

Sommeren sidste år var der rekordmange hvepse i Danmark – måske bliver 2019 en ny hvepserekord.

Vi oplever lige nu ualmindeligt mange hus- og sommerhusejere i Nordsjælland, der ønsker hjælp til fjernelse af hvepsebo. Normalt har vi mest travlt i slutningen af juli og starten af august med at bekæmpe hvepse, men grundet en kombination af et voldsomt hvepseår sidste år, og en relativ mild vinter, hvor mange dronninger har overlevet samt et lunt forår og det varme sommervejr, er der stor aktivitet med hvepse, der bygger bo alle steder – specielt i tagudhæng på huse samt i skure, hvor boet er i læ og vejr og vind, samt fjender.

Ja, det sker at vi som skadedyrbekæmper bliver stukket, selvom vi tager vores forholdsregler. I forgårs blev en af vores medarbejdere stukket tre steder på hånden på hånden. Det gjorde selvfølgelig lidt ondt og gav en god gang kløe i hånden, men først i morges vågnede han op med en hånd, der mest af alt mindede om en boksehandske – så meget var den hævet op. Den uheldige skadedyrkonsulent fik piller med antihistaminer, og allerede efter få timer, var hævelsen i hånden faldet markant.

Hvepseallergi

Hvis du har udviklet allergi efter bi- eller hvepsestik, kan du få øget hævelse, rødme og hovedpine samt eventuelt svimmelhed, kvalme, trykken i brystet og besvær med vejrtrækningen. En allergisk reaktion med disse symptomer kan være livstruende – så søg lægehjælp. Læs også overfølsom overfor hvepsestik

Har du brug for hjælpe til at bekæmpe hvepse, så kontakt os på 3060 5657, vi kommer i hele Nordsjælland.

Skriv et svar