Mågebekæmpelse
– regulering af måger, duer og råger
Har du brug for hjælp til bekæmpelse af måger eller andre fugle, så ring til os på 3060 5657 eller udfyld kontaktformularen, så er hjælpen på vej.
Større flokke af måger, duer eller råger kan være et problem på grund af støj, men også fordi de sviner, kan sprede smitte og deres efterladenskaber skader bygninger.
Skadedyrservice Nordkysten’s serviceteknikkere har mange års erfaring i bekæmpelse af fugle og andet vildt, og regulerer effektivt måger, duer og råger på hele Sjælland for både private, virksomheder, boligforeninger og offentlige institutioner.
Regulering af duer og måger
Både private og erhverv kan som ejere af huse og bygninger søge Naturstyrelsen om tilladelse til regulering. Er du lejer og er generet af måger, duer eller andre fugle, skal du kontakte udlejer, og bede dem om at løse problemet. Når tilladelsen er givet, indgår vi typisk en aftale om fast regulering i den tilladte periode. Der er flere måder at regulere fuglene på, og det sker ved enten skydning, opsætning af fælder samt ved fjernelse af æg og unger. Valget af metoden til bekæmpelsen af fuglene afhænger primært af omfanget af problemet samt tilgængeligheden.
Bekæmpelse af måger
De største problemer med måger er med de to mest udbredte mågearter i Danmark, nemlig hættemågen med omkring 85.000 ynglepar og sølvmågen med ca. 60.000 ynglepar.
Reguleringen af duer er primært tamduer, som vi kender fra byerne (byduer) og mågerne er primært stormmåger, hættemåger og sølvmåger. Jagttiden på ringduen er i perioden fra 10. november til 31. januar.
Måger reguleres i mellem 15-20 uger afhængig af vejret. Reguleringen af måger startes op omkring 15. april.
Regulering af råger
Rågen er ifølge EU-fuglebeskyttelsesdirektiv fredet, men den danske lovgivning giver dog mulighed for regulering af ungerne om foråret. Regulering sker ved beskydning af rågeunger ved reden i perioden 1. maj til 15. juni. I specielle tilfælde giver Naturstyrelsen dispensation til at fjerne små kolonier ved nedskydning af reder. Dispensationen gives kun til nedskydning af mindre kolonier med maksimalt 25 reder, og gives kun til for eksempel plejehjem, sygehuse og daginstitutioner, hvor rågerne er et stort problem. Man må kun nedskyde rederne, når de er tomme for æg.
Store kolonier med rågeunger, med et par hundrede reder, reguleres ved bortskydning.
Forebyggelse af problemer med fugle
Bekæmpelse af måger, duer og andre fugle er ofte en årlig tilbageværende omkostning. Alternativet er en engangsomkostning, der begrænser fuglenes adgang til bygningen og dermed muligheden for at bygge reder og lægge æg. For at forhindre fuglenes adgang til bygningen bruges blandt andet fuglepigge, net eller stålwirer. Læs mere om duesikring her
Pris på mågebekæmpelse
Prisen på bekæmpelse af måger og duer afhænger af problemet og omfanget. Ring til os på 3060 5657 så finder vi en løsning og en pris.
FAQ om bekæmpelse af måger
Hvordan undgås problemer med måger?
Fjern mågernes adgang til føde ved at fjerne spiseligt affald, luk affaldscontainere, ryd op på åbne arealer samt lad være med at fodre måger
Hvornår bygger mågerne reder?
Mågerne bygger reder i slutningen af februar og starten af marts. Måger er fredet, så når de først har lagt æg, kan de være svære at slippe af med. Det er derfor en god ide af forebygge med fuglesikring.
Hvordan sikres bygninger mod måger
De mest oplagte måder at sikre bygninger mod måger er ved brug af mågepigge, fuglenet og mågewirer. Derudover ved skydning samt fjernelse af mågereder og æg
Hvordan søger jeg om tilladelse til regulering af måger?
Ansøgning om tilladelse til regulering af vildt foregår online på virk.dk, det kan du læse mere om her på Naturstyrelsen
Kan måger smitte med sygdomme
Ja, måger kan være smittebærere af sygdomme som Salmonella, Campylobacter og papegøjesyge. I mågerederne kan der udklækkes biller og mider, som kan trænge ind i bygningen.