Overfølsom overfor hvepsestik?

Mange mennesker er bange for bier og hvepse, og det gør da også naller at blive stukket af en hveps. Heldigvis er flest stik ufarlige, med mindreat du er overfølsom overfor stikket og dermed får en svær allergisk reaktion. Omkring 50.000 danskere er allergiske over for bier og hvepse, og bliver en allergiker stukket, kræver det behandling.

Er du blevet stukket af en bi eller en hveps og efterfølgende får betændelse eller feber, så skal du kontakte lægen. Det gælder også, hvis du bliver stukket i mund eller svælg. I meget sjældne tilfælde ved f.eks. choklignende tilstand kan bistik og hvepsestik være livsfarlige, og så skal du omgående ringe 112.

Sådan kender du forskel på en bi og en hveps

Som allergiker er det vigtigt, at du kan kende forskel på en hveps og en bi. Det er heldigvis nemt at se forskel. Bien er buttet og med hår. Den er lodden med en afrundet bagkrop og svagt brune og gule striver. Hvepsen er tyndere og mere aflang med en glat krop. Den har hvepsetale, spids bagkrop og tydelige
sort-gule striber.  Læs mere om insektallergi og immunterapi her på allergiforbund, hvor du også kan læse artiklen om om revyskuespilleren Vicki Berlin, der var tæt på at dø efter et hvepsestik.

Er din have plaget af hvepse, så kontakt os på 3060 5657 i dag. Vi rykker hurtigt ud og bekæmper hvepsene effektivt. Det koster fra 800 kroner ekskl. moms.

Husk humlebien er fredet:

Sådan ser en hveps ud

hveps

Sådan ser en bi ud

forskel på bi og hveps

Skriv et svar