Bekæmpelse af skægkræ!
Som skadedyrbekæmper får vi et stigende antal henvendelser fra både virksomheder og private boligejere, lejere samt boligforeninger, der har problemer med skægkræ. Ring 3060 5657 og få professionel hjælp til bekæmpelse af skægkræ – vi dækker hele Sjælland.
De fleste kender sølvfisk, som en gang imellem kan se på gulvet i badeværelset. Skægkræ med det fine latinske navn Ctenolepisma longicaudata er i familie med sølvfisk, den er dog langt sværere at komme til livs, hvis den først er flyttet ind i din bolig. Sølvfisk er omkring 1 cm lange, mens skægkræ er noget større og op til 2 cm, dertil kommer deres antenner og de karakteristiske haletråde. Kroppen har ’skæg’, den er lidt lysere, mere brunlig og mindre skinnende end den metalfarvede sølvfisk.
Modsat sølvfisk, der elsker fugtige områder, så er skægkræ mere fleksible. De trives ikke kun i fugtige omgivelser, men også i tørre og varme, og ses derfor ofte i soveværelset, stuen og køkkenet. Sølvfisk er næsten kun på gulvet, men denne fætter med skæg kravler både på gulv, vægge og lofter.
Ufarlig men ulækker
Skægkræ er ufarlige og spreder ikke sygdomme. Men de er klamme og går i vores fødevarer, skabe, reoler, billeder, bøger og malerier. Finder du skægkræ i dine madvarer, så skal det straks smides ud. Sørg desuden for at opbevare madvarer som mel og müsli i tætlukkede poser eller bokse med låg.
Hvor kommer skægkræ fra?
Vores kunder spørger næsten altid ’hvor kommer skægkræ fra?’ Det er svært at svare på, men i Norge har de haft problemer med skægkræ i mange år, og det har nu spredt sig til de øvrige nordiske lande. De ses ofte i nye boliger, og kommer sandsynligvis ind i boligen med emballagen på byggematerialer eller med flyttekasser. Onlinesalg et steget markant de seneste år, og med dem kommer flere papkasser ind i boligen, papkasser, hvor der kan gemme sig sølvkræ.
Sådan bekæmper vi skægkræ
Skægkræ er et invasivt skadedyr, der er svær at slippe af med. Dens levetid er 3-6 år, hvor den lægger cirka 150 æg. Den spreder sig hurtigt, ofte fra lejlighed til lejlighed.
Der findes flere behandlingsmetoder. Det vigtigste er, at behandlingen startes hurtigt, inden skægkræ har spredt sig og problemet bliver for stort. For at komme skægkræ til livs skal dens livscyklus brydes. Æg fra skægkræ er omkring to måneder om at udklække, så det tager et stykke til at komme helt af med de små bæster.
Afhængig af omfanget og omgivelserne anvender vi en effektiv kombination af sprøjtemiddel til indendørs brug, depoter med ædegift samt fælder med lokkemiddel. Vi anvender naturligvis kun midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen.
Pris for skadedyrsbekæmpelse af skægkræ
Prisen på bekæmpelse af skægkræ afhænger af omfanget af problemet samt størrelsen af arealet, der skal bekæmpes. Priserne starter fra 1400 kr. ekskl. moms (1750 inkl. moms). Ring til os i dag på 30 60 56 57 eller skriv til os på kontakt@skadedyrservice.dk.
Hvor kommer skægkræ fra?
Det vides ikke helt. I Norge har de haft problemer med skægkræ i mange år, og nu breder de sig også i Danmark.
Smitter skægkræ?
Nej, skægkræ smitter som udgangspunkt ikke med sygdomme. I teorien kan skægkræ smitte med bakterier, hvis de kommer fra kloakken, men det er meget usandsynligt at skægkræ smitter.
Kan jeg selv bekæmpe skægkræ
Skægkræ kan være svære at bekæmpe, da de gemmer sig i revner, sprækker samt spreder sig via rørføringer. Derudover er de mest fremme, når det er mørkt. Men grundig rengøring er naturligvis altid en god ide, da støvsugning kan fjerne æg og skægkræ.
Kan man både have skægkræ og sølvfisk?
Ja, det kan man godt. Det ses ofte, at boliger med skægkræ også har sølvfisk