Slip af med tæppebiller – gi’ dem blomster!

Ja, overskriften lyder måske fjollet, men tæppebiller bekæmpes faktisk effektivt med blomsten krysanthemum…mere om det senere.

Som skadedyrbekæmper har hver dag sine udfordringer – udfordringer har også en familie i Ålsgårde i Nordsjælland. Vi har netop fået en henvendelse fra en meget bekymret kvinde, der har voldsomme problemer med tæppebiller. Spørgsmålet lyder

‘hvordan bekæmes tæppebiller? de er jo alle vegne i skabe, skuffer, vaser m.m.’

Svaret er, at det ikke er nemt at bekæmpe tæppebiller, og stort set umuligt, med de produkter, man kan få i håndkøb. Bekæmpelsen kan være langvarig, da man som skadedyrbekæmper skal sørge for at bryde tæppebillernes livscyklus. Vi skal ikke kun bekæmpe de nuværende tæppebiller, men også nye tæppebiller, og dermed perioden fra æggene lægges og til de klækkes. Det betyder, at det kan tage lang tid at komme tæppebiller til livs, da der i de felste tilfælde skal fortages en tågebehandling med pyrethroid.

Behandlingen skal udføres tre gange med 2-3 ugers mellemrum.

Pyrethroider er stoffer baseret på naturlige insektgifte, der fremstilles af visse typer af blomsten krysanthemum. De bruges ofte i landbruget og er
godkendt til skadedyrsbekæmpelse i en lang række afgrøder som korn, majs, raps, ærter, kartofler, bederoer, hovedsalat og flere kålarter, men anvendes også i private haver samt at professionelle skadedyrbekæmpere. Udover at bekæmpe tæppebiller, så bruges pyrethoider også til at slippe af med kakerlakker, fluer, hovedlus, edderkopper samt andre flyvende og krypende insekter.

Det er muligt, at tæppebiller har et fint navn af slægten Anthrenus. Men den er hverken køn eller lækker. Har du problemer med tæppebiller, så er det vigtigt, at du får dem bekæmpet så hurtigt som muligt. Kontakt Skadedyrservice Nordkysten på telefon 2449 9789 eller send en mail til kontakt@skadedyrservice.dk.

Skriv et svar