Familie bygger flot nyt hus oven på myrebo

slip af med myrer

Skadedyrservice Nordkysten måtte i weekenden rykke ud til en fortvivlet familie i Virum, der havde problemer med myrer. Familien havde revet et ældre træhus ned, og bygget et flot nyt hus på 185 m2, de nye fliser i haven var også lagt, så der manglede kun et par småting, før de kunne nyde foråret og sommeren. Men desværre var myrer i det nye hus.

Myrebo under huset
Myrerne kom ind i huset omkring en havedør/panelet/soklen. Derfra gik myrene i bedste tegneseriestil og i march langs panelet i stuen og direkte ud i køkkenet, hvor de søgte efter søde sager. Det er et gigantisk problem, da myrerne har et veludviklet samarbejde. Finder en af myrerne noget godt, fortæller den det videre til sine artsfæller. Det sker dels ved, at den skaber et duftspor hen til maden og dels ved, at den klapper de andre myrer med antennerne. Derudover fodrer myren de andre myrer med det, den har fundet. Snart er en lang hær af myrer på vej mod maden.

Under samtalen med husejerne kom det frem, at de havde revet et ældre træhus ned, og manden fortalte “der var et myrebo under jorden her, faktisk omkring her, hvor myrerne kommer ind”.

Da vi spurgte, om de ikke lige havde fjernet dette myrebo, inden de byggede et nyt hus oven på det, lys svaret “Nej, det glemte vi vist”.

Vi behandlede soklen hele vejen rundt om huset, paneler inde i huset og foretog en større udvanding af myrer ved soklen, hvor myreboet umiddelbart var placeret.

Myrer kan skade trægulvet

Uover at man ikke vil have myrer i sit hus og fødevarer, så kan havemyren faktisk lave skade på huset. Etplanshuse støbt direkte på jorden kan have problemer med myrer. Myrerne slår sig typisk ned i jorden under selve betongulvet, og herfra trænger de op i boligen gennem revner i betonpladen. Det kan eksempelvis være ved fodpaneler og rørgennemføringer. Myrerne kan også slå sig ned i isoleringen mellem betongulvet og trægulvet. Her kan de give så fugtige forhold, at trægulvet ødelægges.

Er dit hus også angrebet af myrer, så skriv til kontakt@skadedyrservice.dk, så kommer vi inden for 12 timer og bekæmper myrerne.

Læs mere om bekæmpelse af myrer samt priser her

Skriv et svar