Familie bygger flot nyt hus oven på myrebo

slip af med myrer

Skadedyrservice Nordkysten måtte i weekenden rykke ud til en fortvivlet familie i Virum, der havde problemer med myrer. Familien havde netop revet et ældre træhus ned, og bygget et flot nyt hus på 185 m2, de nye havefliser var også på plads, så der manglede kun et par småting, før de kunne nyde foråret og sommeren. Men øv, der var myrer i det nye hus.

Myrebo under huset
Myrene kom ind i huset omkring en havedør/panelet/soklen – det var faktisk ikke helt til af afgøre. Derfra gik myrene i bedste tegneseriestil og i
march langs panelet i stuen og direkte ud i køkkenet, hvor de søgte efter søde sager. Det er et gigantisk problem, da myrene har et veludviklet samarbejde. Finder en af myrene noget godt, fortæller den det videre til sine artsfæller. Det sker, dels ved at den skaber et duftspor hen til fødeemnet, dels ved at den klapper de andre myrer med antennerne, og også ved at den fodrer dem med det, den har fundet. Snart er en lang hær af myrer på vej til stedet.

Under samtalen med husejerne kom det frem, at de havde revet et ældre træhus ned, og manden fortalte “der var et myrebo under jorden her, faktisk omkring her, hvor myrerne kommer ind”.

Da vi forsigtigt spurgte, om de ikke lige havde fjernet dette myrebo, inden de byggede et nyt hus oven på det, lys svaret “Nej, den smuttede vist desværre”.

Vi behandlede soklen hele vejen rundt om huset, paneler inde i huset og foretog en større udvanding af myrer ved soklen, hvor myrerboen umiddelbart var placeret.

Myrer kan skade trægulvet

Uover at man ikke vil have myrer i sit hus og fødevarer, så kan havemyren faktisk lave skade på huset. Etplanshuse støbt direkte på jorden kan have problemer med havemyrer. Myrerne slår sig typisk ned i jorden under selve betongulvet, og herfra trænger de op i boligen gennem revner i betonpladen. Det kan være ved fodpaneler, rørgennemføringer osv. Myrerne kan også slå sig ned i isoleringsmaterialet mellem betongulvet
og selve trægulvet, og her kan de afstedkomme så fugtige forhold, at trægulvet beskadiges.

Er dit hus også angrebet af myrer, så skriv til kontakt@skadedyrservice.dk, så kommer vi inden for 12 timer og bekæmper myrerne.

Læs mere om bekæmpelse af myrer samt priser her

Skriv et svar