Varmerekord sender myrer på jagt

slip af med myrer

Den varmeste januar i Danmark i 127 år betyder, at 2020 bliver et år med mange skadedyr som mus, rotter, myrer og hvepse.

Myrer på jagt efter mad

Myrene er kun aktive i varme perioder. I Danmark søger de om vinteren ned i jorden og nedsætter aktiviteten, men når det bliver varmt igen, så vågner de op og går på jagt efter mad.

Den varme vinter har allerede nu fået myrerne frem. I denne uge har vi specielt i Hornbæk, Dronningmølle og Gilleleje rykket ud til mange fortvivlede hus- og sommerhusejere. I nogle huse har angrebet været enkelte steder som køkkenet, i andre huse har angrebet været voldsomt med myrer overalt inde i huset, og rundt om soklen.

I Nordsjælland har vi mange dejlige sommerhuse med fantastisk beliggenhed i naturen. De fleste husejere lever fint med myrene ude i haven, knap så fint med terrassen fyldt med myrer. Når huset angribes indvendigt, så kontakter husejerne os med panik i stemmen.

Arbejdsomme og opfindsomme myrer

Myrer kan klare sig under de mest umulige forhold. Ude under fliser, hvor de laver undergravende virksomhed, så fliserne til sidst ligger hulter til bulter. Inde i huset gemmer de sig under gulvet eller måske endda i væggen. For at bekæmpe myrerne, er det vigtigt at finde ud af, hvordan myrerne er kommet ind i huset. Det kan være svært at konstatere, da myrer gerne bevæger sig flere hundrede meter væk fra tuen i jagten på mad. Under alle omstændigheder, så starter bekæmpelsen der, hvor myrene er.

Jo hurtigere bekæmpelse jo bedre

Det bedste er, at komme igang med bekæmpelsen af myrer så hurtigt som muligt, så problemerne ikke spreder sig. I svære tilfælde af angreb er det nødvendigt at brække gulvet op for at slippe af med myrene, men i langt de fleste tilfælde får vi udryddet de små irriterede myrer med en til to behandlinger.

Rengøring hindrer myrernes adgang til mad

Det er vigtigt, at du stopper myrenes adgang til mad. Med omhyggelig rengøring og støvsugning sikrer du, at der ikke ligger brødkrummer og madrester i skabe, skuffer og på gulvet. Myrer kommunikerer ekstremt godt sammen. Finder de mad går ‘jungletrommerne’, og lynhurtigt vil alle myrene til det gode sted med noget spiseligt. Myrer lokker flere myrer til.

Har du også problemer med myrer, mus, væggelus, skægget sølvkræ eller andre skadedyr, så kontakt os. Vi kommer som regel samme dag, og senest inden for 24 timer. Ring til Skadedyrservice Nordkysten på 3060 5657.

Er du den friske type, der holder af natur-snacks, så kan du også bare spise myrerne, de er fulde af protein. Du skal dog ifølge Institut for Plante- og Miljøvidenskab, lige have styr på, hvad du spiser af indsamlede levende insekter i naturen, så du ikke bliver syg.

Velbekommen!

Skriv et svar