Bekæmpelse af væggelus

bekæmpelse af væggelus

Væggelus i de danske hjem er et stigende problem og antallet af anmeldelser er mangedoblet de seneste år. Det skyldes primært, at vi rejser mere og får væggelus med hjem fra hotelophold i udlandet, men problemt skyldes også, at det er svært at bekæmpe bæsterne, da væggelus er blevet resistente overfor nogle bekæmpelsesmidler.

En væggelus er en rødbrun og vindeløs tæge, der bliver op til 1 cm lang. Den har det fine latinske navn Cimex lectularius, men lever desværre af at sugeblod hos mennesker og på 10 minutter kan den drikke sin egen vægt op til syv gange. Nogle personer mærker ikke meget til væggelusens bid og får ikke de store gener, mens andre oplever en kraftig kløe og udslæt, der i værste fald kan udvikle sig til infektioner.

Sådan bekæmpes væggelus

Har du fået væggelus i boligen, så kræver det hjælp af en skadedyrsekspert. Afhængig af problemet behandles med brug af damp eller langtidsvirkende insektmidler, der i de små mænger vi anvender, ikke er farlig for mennesker. Mod væggelus er der i Danmark kun godkendt bekæmpelsesmidler fra en gruppe af insektgift, nemlig pyrethroider. De syntetiske pyrethroider er en videreudvikling af naturligt pyrethrum, indeholdende det aktive stof pyrethrin, der udvindes af krysantemumblomster.

Efter behandling er det vigtigt, at du ikke igen får væggelus ind. Derfor skal tøj og ting, som kan vaskes, en tur i vaskemaskinen eller fryses ned til under -18°C i mindst to døgn.

Kontakt os i dag

Kontakt os hurtigst muligt, hvis du har problemer med væggelus, de forsvinder ikke af sig selv. Jo hurtigere udryddelsen af væggelus starter, jo mindre risiko er der for at de spredes. Husk – du har pligt til at orientere din boligforening om problemet.

Læs også:

Fik du væggelus med hjem fra ferien?

Rejselystne blodsugende væggelus!

Ring til os i dag på 3060 5657.

Se med her – hvis du tør!