myrer

Store problemer med myrer i huse og sommerhuse!

slip af med myrer

Som skadedyrsbekæmper er vi i øjeblikket ude hos mange hus- og sommerhusejere, der har problemer med myrer. Det er naturligvis svært at undgå myrer i haven, og det kan de fleste nok leve med. Men når de invaderer boligen, så spreder panikken sig, og så rykker Skadedyrservice Nordkysten ud.

Vi oplever alt fra mindre angreb af myrer til boliger, hvor hele gulvet må brækkes om for at komme et myrebo til livs i huset. Forledes var vi ude hos en kunde i Hornbæk, hvor deres sommerhus var voldsomt plaget af myrer. Og det var der en naturlig forklaring på.

Få meter fra huset fandt vi en stor myretue, hvorfra myrerne i bedste tegnefilmstil marcherede fra myretuen hen til huset og via soklen ind i gangen, stuen og badeværelset – og derfra videre langs gulvpanelerne ud i køkkenet på jagt efter mad.

Vi foretog en udvanding af myretuen, og sommerhusejeren er nu sluppet af med myrer i huset.

Myrer kommunikerer effektivt

Myrer er gode til at kommunikere. De kommunikerer med hinanden ved brug af kemiske stoffer kaldet feromoner, som de opfatter med deres antenner. Finder en myre en madkilde, efterlader den et feromonspor på jorden til de andre myrer. Myrerne bruger også feromonerne til at kommunikere om forsvar af tuen og angreb af fjender, samt hvilke arbejdsgrupper myrerne tilhører. Vil du vide mere om myrer, så tjek f.eks. denne side hos Miljøministeriet

Skriv et svar