Rejselystne blodsugende væggelus!

Hvert år på denne tid, når sommeren synger på sidste vers, får vi masser af henvendelser fra danskere, der har været på ferie i udlandet – og desværre fået lidt ekstra med hjem i bagagen i form af blodsugende tæger, populært kaldet væggelus eller bedbugs.

Mange er uheldige og får væggelus med hjem fra hotellet i udlandet, og nu vågner de op i egen seng med sviende og kløende bid fra fra væggelus. Vi rejser mere og mere, og problemet med væggelus bliver større år for år. De små væggelus gemmer sig ofte i revner og sprækker i eller omkring sengen, og som en tyv om natten kommer de frem og suger dit blod, mens du sover. Resultatet er, at du vågner op med kløe fra bid, der kan være på både både krop, hals, arme og ben. Væggelusen er en tæge og ikke en lus. Dens bid kan minde og den samme svie og kløe, du kender fra myggestik. Nogle mennesker slår voldsomt ud, men andre ikke får de store gener.

Veludviklet lugtesans
Væggelus har en veludviklet lugtesans, og elsker dit beskidte tøj. Det lugter af mennesker, og mennesker betyder blod. Derfor vil væggelus gerne gemme sig i dit beskidte tøj, specielt hvis de fornemmer, at du er tilstede, som eksempelvis i soveværelset. Lykkes det ikke for dem, så tager de til takke med dit beskidte tøj i andre rum, dit rene tøj og gerne din seng.

Hvordan bekæmpes væggelus
Har du mistanke om, at du har væggelus er det vigtigt, at du hurtigt får vasket alt tøj eller fryser det ned i mindst 48 timer. Få derefter sprøjtet kuffert, seng, paneler, lister m.m. med et middel mod krybende og kravlende insekter. Husk at tjekke din forsikring. Afhængig af, hvad der står i din police, dækker forsikringen din udgift til Skadedyrservice Nordkysten for bekæmpelse af væggelus.

Pligt til at anmelde angreb af væggelus

Bor du til leje og får væggelus, har du pligt til straks at melde det til udlejeren. Udlejer skal i følge lejeloven sørge for bekæmpelse. Undlader du at anmelde det, og væggelusene spreder sig i ejendommen, kan du pådrage dig et alvorligt erstatningsansvar.

Kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 24499789, så hjælper vi dig.

Se med – hvis du tør!

Skriv et svar