Slip af med myrerne

Myrer er møgirriterende og jo hurtigere du gør noget ved problemet, jo hurtigere, nemmere og billigere er det at slippe af med dem.

Det anslås, at der er omkring 15.000 myrearter i verden, dog er der ikke så mange i det relative kolde Norden, og i Danmark har vi omkring 50, hvoraf de mest kendte er sort havemyre (Lasius niger), rød skovmyre  (Formica rufa), stikmyre (Myrmica ruginodis), orangemyre (Lasius fuliginosus) og gul engmyre (Lasius flavus).

Den sorte havemyre, som ret beset er mere brun end sort, er den myre de fleste have- og husejere oftes får besøg af. Og de kommer tit i et stort antal, da et havemyresamfund har omkring 8-10.000 medlemmer i form af vingede hanner, dronninger og uvingede arbejdere.

slip af med myrer

Myren – et rovdyr der bruger kemiske våden

Vi kender det alle sammen, den ubehagelige følelse af kriblende tissemyrer på vores bare tæer og ben, og bidet af rovdyret, der får myresyren til at brænde på huden – og så er de heller ikke lækre at have på besøg i huset, hvor de på gulve og i skabe er på jagt efter sukkerholdige madvarer.

Et gammelt husråd siger, at myrer ikke bryder sig om kanel og kaffe, men det er en myte, der ikke forhindrer myrerne i at invadere dit hjem. Måske elsker de små bæster ikke kaffe og kanel, men de går blot uden om kaffen og kanelen og finder en anden vej ind i huset. De fleste myrer er kun 0,5 – 1 cm, så de kan komme ind ad den mindste revne i huset, og der skal desværre meget mere end kaffe og kanel til at holde dem ude.

Sådan bekæmper vi myrer

Det eneste der virker er, at der sprøjtes med myregift, der hvor myrerne er, og der hvor de kommer ind i huset.  Og vil du undgå, at de kommer igen til næste år, skal myreboet ødelægges. I svære tilfælde af myreangreb, kan det blive nødvendigt at fjerne gulvbrædder og panel og ødelægge boet.

De produkter du kan købe som privatperson, har desværre ikke en god og langvarig virkning, hvilket medfører, at myrerne aldrig får giften med ned i boet, så det dermed ødelægges.

Hos Skadedyrservice Nordkysten bruger vi langtidsvirkende gift, der er godkendt af Miljøstyrelsen til indendørsbrug. Giften sprøjtes på panelerne indvendigt og udvendigt på soklen, og dermed bærer myrerne giften ned i myreboet, så myrerne dør. Vi anvender de nyeste lugtfri og miljøvenligt bekæmpelsesmidler, du og din familie kan derfor sagens være i hjemmet under behandlingen.

Pris

Fra kroner 1.400,- ekskl. moms, kroner 1.750,- incl. moms.

Kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 3060 5657, og få hjælp til bekæmpelse af myre.

Læs også  Familie bygger flot nyt hus oven på myrebo

Læs også Varmerekord sender myre på jagt

Læs også Bekæmpelse af edderkopper