Myreflittige hvepse bygger bo på Nordkysten

Du kender udtrykket ‘at være myreflittig’, men det burde måske hedde ‘at være hvepseflittig’. Ihvertfald i øjeblikket, hvor hvepsene vimser rundt, og hårdt arbejdende bygger deres bo større og større. Boet bygger hvepse af en slags hjemmelavet papir, som de producere ved at gnave små stykker af træ og blande det med spyt. ‘Papiret’ bruges til at bygge celler, hvor dronningen lægger sine æg, men også til fine tynde lag, der er hvepseboets ydre, og beskytter æggene.

De myreflittige hvepse bygger hurtigt, og det er væsentligt nemmere at fjerne boet nu, inden det bliver for stort og indeholder flere tusinde hvepse. Så slipper du også for de mange aggressive arbejder-hvepse i sensommeren, når de tager på jagt efter mad i og omkring huset og terrassen.

Hvepsene bygger løs i Nordsjælland

I går levede vi for alvor op til vores navn Skadedyrservice Nordkysten. Vi var både i Rungsted, Hørsholm, Hornbæk, Gilleleje og Rågeleje og fjerne hvepsebo. Der var både små hvepsebo på størrelse med et æble, men også hvepsebo, der allerede var store som en håndbold. Alle hvepsebo, der blev fjernet var fra skure, hvor hvepse elsker at bygge bo, da de her er beskyttet mod fjender og regn og vind.

2019 nyt rekordår for hvepse

Den dejlige sommer i 2018 medførte rekord mange hvepse i Danmark, og desværre også mange nye patienter med hvepseallergi. Vejrudsigten for sommeren 2019 er masser af varme og sol, så måske slår hvepsene rekorden fra sidste år. Er du en af de omkring 50.000 danskere, der er allergiske over for bier og hvepse, så skal du tage dine forholdsregler – dem kan du læse mere om i artiklen Overfølsom overfor hvepsestik?

Skriv et svar