Hvepse er vilde i varmen!

hvepsebo fjernes i Nordsjælland

Det gør nas at blive stukket af en hveps

Et møde med kæmpegedehamsen vespa crabro er smertefuldt. Her i august og specielt i september bliver den sort og gulstribede hveps mere og mere aggressiv,  i den periode dør hvepsedronningen og så har de andre hvepse ikke så meget at lave. De bliver derfor aggressive og går gerne efter et dejligt måltid kød eller søde sager på dit frokostbord. Det gør nas, når kæmpegdehamsen stikker, og modsat bien, så stikker den ikke kun en gang, men gerne flere gange.

Ja, det gør nas!

 

2018 med rekordmange hvepse

Der er vanvittigt mange hvepse i år, op til 15 gange så mange som normalt. De relativt lange perioder med vinterfrost og herefter et fantastisk vejr med masser af sol og varme har givet hvepse i Danmark perfekte livsbetingelser. Der er masser af føde til hvepsene i form af insekter, som lus og bladlus. Hvepseboet er i starten på størrelse med en golfbold, men i løbet af august vokser det sig stort og når sin maksimale størrelse, der er på størrelse med en fodbold. I år kan hvepsebo måske blive op til 2-3 gange den størrelse.

Så er hvepsene på stikkerne igen

Efter en weekend, hvor der var skyer på himlen og enkelte regnbyger, holdt hvepse sig måske inde i boet, vi oplevede væsentlig færre henvendelser end i sidste uge. Nu skinner solen igen, det er monstervarmt, og det har aktiveret både hvepsene og vores telefoner. I dag flest udkald i byerne Rudersdals Kommune.

Skriv et svar