Hvepsebo i skorstenen

bekæmpelse af hveps skadedyrservice

Det er ikke altid lige nemt at komme hvepse til livs. Det fandt vi ud af i går, hvor en sommerhusudlejer havde et hvepsebo med vildt mange beboere.

Normalt er det ikke en udfordring af bekæmpe hvepse. Vi sprøjter med et specielt pudder, som hvepse tager med ind i boen, og dermed slår alle i boet ihjel. I går blev vi dog sat på en prøve i Dronningmølle ved Hornbæk, hvor en sommerhusejer havde et kæmpe hvepsebo i skorsten. Et bo der ikke var helt nemt at komme til, og hvepsene skulle fjernes, da skorstensfejeren skulle udføre det lovpligtige eftersyn, hvor skorstenen bliver renset og efterset for at nedsætte risikoen for skorstenbrand.

Nu kunne en overfrisk sommerhusejer vælge at tænde op i brændeoven og ryge hvepsene væk, dette med risiko for at få røgen tilbage ind i huset, hvis boet har stoppet hele skorstenen – husejeren valgte at ringe til Skadedyrservice Nordkysten og vi rykkede ud indenfor en time.

At stå på toppen af et tag med hovedet ned i et hvepsebo i en skorsten med sygt mange hvepse, der beskytter boet, er ikke vores yndlingsbeskæftigelse. Vi som arbejder med skadedyr, prøver som alle andre at undgå de ubehagelige hvepsestik, og tog derfor beskyttelsesdragten på inden vi tog turen på taget.

Hvepsene er nu væk, så skorstensfejeren kan komme til uden at få hvepsestik, hvilket han nok sætter pris på.

Skriv et svar