Bekæmpelse af hvepse

Har du problemer med hvepse, så sikrer Skadedyrservice Nordkysten dig en hvepsefri sommer i haven. Ved hvepsebekæmpelse giver vi 100% garanti på, at du bliver fri for hvepse.

I Danmark er de mest almindelige stik og bid af insekter bier, hvepse, myrer, myg og edderkopper. Langt de fleste stik og bid er ufarlige med mindre, at man får en svær allergisk reaktion. Giver et bi- eller hvepsestik dig betændelse, feber eller bliver du stukket i mund eller svælg, så søg læge. I meget sjældne tilfælde ved f.eks. choklignende tilstand kan bistik og hvepsestik være livsfarlige, og så skal du straks ringe 112. Som allergiker er det vigtigt af kunne kende forskel på en bi og en hveps, og den helt store forskel i udseende er, at bien har hår og er buttet. Den er lodden og har en afrundet bagkrop, striberne er svagt brune og gule.

Hvepsen, der egentlig hedder en almindelig gedehams (Vespula vulgaris), har en tynd, aflang og glat krop uden hår. Den har hvepsetalje og bagkroppen er spids. Striberne er markante sort-gule. Hvepse er som regel til mere gene for mennesker end bier er. Det skyldes, at hvepse spiser kød og drikkevarer, der indeholder sukker, og de tiltrækkes derfor at vores mad og kan hurtigt ødelægge en hyggelig sommerfrokost på terrassen. Når efteråret nærmer  og dronningen i hvepseboet er død, falder hele organisationen i hvepseboet sammen og uden en leder i boet stopper hvepsene med at passe pupper og larver og tager i stedet på rov efter kød og søde sager på dit frokostbord.

I Danmark lever hvepse kun et år, og hvepsebo er etårige. Når frosten sætter ind, går hvepseboet i opløsning, men inden det sker, udklækkes nye dronninger, som overvintre. Dronningerne vågner op af vinderdvalen i april/maj måned, og går på boligjagt. Når et egnet sted er fundet, bygger de et nyt bo.

Bien er ikke aggressiv af natur

Bier er normalt ikke aggressive og stikker kun, når de skal forsvare deres bo, eller hvis du er så uheldig at komme til at træde på den. Og det giver god mening, at bien ikke stikker unødigt, den mister nemlig både sin brod og sin giftblære, når den stikker, og så dør den. Hvepsen kan derimod stikke flere gange, og bliver ofte mere aggressive om sensommeren. Vi bekæmper ikke bier, de er vigtige for naturen.

Sådan bekæmpes hvepse

Bekæmpelse af hvepse sker ved at fjerne hvepsebo og/eller at sprøjte med insektpudder, der hvor hvepsene flyver ud og ind. På den måde tager hvepsene selv insektpuderet med ind i boet. Kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 3060 5657, og få hjælp til bekæmpelse af hvepse. Hvis boet er tilgængeligt udefra, behøver du ikke engang at være hjemme, når vi udfører arbejdet.

Læs også Overfølsom overfor hvepsestik?

Pris

Prisen for bekæmpelse af hvepsebo er fra 800 kroner ekskl. moms (1000 inkl. moms). For yderligere hvepsebo koster det 300 kroner per stk. (375 kroner inkl. moms). Der kan være tillæg for svært tilgængelige hvepsebo eller kørselstillæg til yderområder. Prisen er med 100% hvepsefri garanti.

Du kan også udfylde nedenstående kontaktformular, så ringer vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Du behøver ikke være hjemme, når vi bekæmper hvepseboet. Ved din bestilling herunder eller på mail kontakt@skadedyrserivce.dk skriver du blot hvor hvepseboet er placeret, så kommer vi og bekæmper hvepsene.

Bliv klogere på hvepse og arter – læs mere her på naturguide.dk

Bier er fredede

Bemærk – humlebien er fredet. Har du problemer med bier, anbefaler vi at kontakte Dansk Biavlerforening, måske den nærmeste lokale biavler er interesserede i at hjælpe dig af med bierne.

Her de nærmeste biavlere i Nordsjælland:

Hornbæk/Helsingør:

Kronborg Østre Birks B.F.Mail: nfo@hyldehuset.dk eller telefon 20 82 97 51.

Hillerød:

Frederiksborg B.F.

Mail: s-prim@hotmail.com

Rungsted Kyst

Hørsholm og Omegns B.F.

Telefon: 45571659

Birkerød

Ruderdal B.F.

Mail: hans.beurling@gmail.com

Læs her hvordan du ser forskel på en hveps og en bi

bekæmpelse af hvepse