kattelopper

Familie i panik – hårdt angrebet af kattelopper

Normalt får vi som skadedyrsfirma ikke mange henvendelser, der handler om kattelopper, men i går rykkede vi ud til en familie i Hørsholm, der var hårdt angrebet.
Den søde mor i familien havde været så flink at passe den ældste søns kat, da han var på ferie. Katten kom efter sønnens ferie ud af moderens hus igen, med den efterlod et gigantisk kaos af kattelopper efter sig. Vi taler her om levende tæpper, som nærmest kunne hoppe. Og det er muligt, at katteloppen har et fint latinsk navn (Ctenocephalides felis), men den er pænt klam at se på, og dens bid giver giver røde hævelser og en irriterende kløe.
Nu tænker du måske, at når katten er væk, så dør kattelopperne vel. Men nej tværtimod. Da katten var fjernet, så var katteloppernes eneste ’mad’ menneskeblod. Det betød, at hele familien var hårdt angrebet, og der blev udklækket nye kattelopper konstant, og det selvom familien støvsugede hver dag, vaskede tøj, sengetøj og smed gulvtæpper ud.

De formerer sig som rotter

Udtrykket ’de formerer sig som rotter’, kender de fleste. Et rottepar kan i løbet af et år blive til 800 rotter, men det er intet imod, hvad katteloppen kan præstere. En voksen hunloppe lægger hver dag omkring 40-50 æg, som bliver klækket på mellem 1-6 dage. Det betyder, at hver hunloppe, under de rette betingelser, kan formere sig til 20.000 lopper på kun 2 måneder. Hvad der er endnu værre er, at i tørre eller kolde omgivelser, kan æggene overleve i lang tid uden at blive klækket.

Vil du undgå at blive angrebet af katte- eller hundelopper, er den bedste løsning at behandle dit kæledyr med et forebyggende loppemiddel. Det ved din dyrelæge mere om. Men har uheldet være ude, og det er umuligt at komme af med problemerne, så kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 3060 5657, så kommer vi og hjælper dig.

Her den klamme katteloppe som spiser dit blod

Skriv et svar