Rotterne kommer!

Ser man på den kinesiske kalender, så skriver de år 4717 og det er metalrottens år. I de vestlige kulturer har vi aldrig været så meget til rotter. De har igennem flere hundrede år været et symbol på mørke, ondskab, død eller et varsel om dårlige tider. Forståeligt, når man ved, at rotter smitter med sygdomme

I Kina forholder det sig anderledes. Her symboliserer rotten fantasi, nysgerrighed, strategisk sans og klogskab. Rotten er god til at observere og har det store overblik, hvilket måske er en af årsagerne til, at rotten lever i bedste velgående.

Den milde vinter betyder flere skadedyr

Januar 2020 ligner en ny varmerekord. Den varme vinter betyder mindre saltning af vejene, færre biluheld og lavere varmeregning. Desværre betyder det også flere skadedyr. En mild vinter betyder mange flere gnavere som rotter og mus. Udfordringen er, at under en mild vinter kan en hunrotte få et enkelt eller flere kuld unger, og hvert kuld giver i gennemsnit 8 nye rotter. Normalt får rotten fire kuld om året, men en mild vinter kan betyder 4-8 kuld. Da de nye unger allerede kan føde nye rotterunger efter 2 måneder, medfører en mild vinter signifikant flere rotter. Et rottepar kan i princippet på et år blive til over 800 rotter, så der en grund til, at du kender udtrykket ‘de formerer sig som rotter’.

Giftfri bekæmpelse

De mange rotter er et kæmpe problem, som blandt andet kan forebygges med bedre kloakker og diverse fælder. Hos Skadedyrservice Nordkysten anbefaler vi, at komme rotter og mus til livs med en ny metode, hvor gnaverne aflives uden brug af gift, altså grøn bekæmpelse. På den måde passer vi mere på naturen, og undgår at rotter og mus bliver modstandsdygtige overfor den gift, der anvendes i traditionel bekæmpelse. Vi har mange både virksomheder og private, der foretrækker den ny giftfri bekæmpelse af gnavere. Har du brug for hjælp i Nordsjælland og Storkøbenhavn så kontakt os på på 3060 5657 og hør mere.

Vi har i januar måned fået langt flere henvendelser om problemer med mus, i forhold til normalt. Specielt fra sommerhusejere, der kommer op i weekenden, og opdager, at deres hus er angrebet af mus. Mange får et lille chok, når de ryster dynen og en mus springer op og væk. Mus kan, ligesom rotter, sprede sygdom, og forårsage stor skade, hvis de for eksempel bider el-ledninger over.

Endnu en sommer med mange hvepse

En mild vinter giver mange flere hvepse i sensommeren, hvilket er godt for naturen, men irriterende for mennesker og direkte farligt for dem, der er allergisk overfor hvepsestik. Det er svært at forebygge mod flere hvepsebo, men vi kommer hurtigt og bekæmper hvepsebo, og giver 100% garanti.

Myrene kommer også hurtige frem, og kan allerede i marts blive et problem for boligejere. Når myrene mærker varmen, vågner de op og går på jagt efter mad.

Skriv et svar