Bekæmpelse af mår
Har du problemer med mår? Mår kan forårsage alvorlige skader på din ejendom, og har du mår boende i boligen, anbefales det straks at tage kontakt til en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyrservice Nordkysten er vi eksperter i bekæmpelse af mår og sikring af boligen mod mår.
Måren kan forvolde ekstreme skader på din ejendom, hvis mårens tilstedeværelse ignoreres. Måren graver og bider sig vej ind i dit tag, dit loftrum eller dine vægge. Derudover kan deres urin og ekskrementer sive ned igennem tag og loft og få træværket til at rådne.
Hvis man ikke får fordrevet måren, inde der lukkes af, så vil måren splitte huset ad indefra, for at gøre alt for at komme ud. Det er altså vigtigt at tage kontakt til professionelle skadedyrsbekæmper, hvis du har problemer med mår.
Kontakt os nu på 30 60 56 57, inden skaderne bliver større
Sådan bekæmper vi mår
Mår er smidige dyr og kan nemt klatre op ad mure og finde sin vej ind i din ejendom gennem små huller og revner. Måren er et nattedyr og larmer om natten, gnaver i ledninger og isolering og efterlader ekskrementer. De er klamme at have i boligen, og kan også ødelægge din ejendom.
Luk efter mår
Efter vi har fordrevet måren med vores specialudviklet middel mod mår, skal der lukkes af, så måren ikke kommer ind igen. Når vi lukker efter mår, forsegler og lukker vi alle indgangspunkter af i din ejendom, hvor måren har fundet vej ind i huset. Det kan være alt fra huller i muren, huller i tagkonstruktionen, skotrender, ventilationsåbninger eller andre veje, som måren har fundet. Vores serviceteknikere er eksperter i at finde og lukke disse huller, samt sørge for at de bliver tætnet korrekt, så måren ikke kan komme ind igen.
Sikring efter mår
Efter at have lukket alle potentielle indgangspunkter, behandler vi igen med et middel måren ikke kan lide lugten af, og sikrer dit hus med specielle mårsikringsordninger, herunder materialer specifikt til mårsikring.
Tætning efter mår
Det er afgørende at få lavet en korrekt tætning efter mår, for at forhindre at mår finder vej ind igen. Vi benytter solide materialer, som mår ikke kan gnave igennem. Vi har mange års erfaring med tidligere opgaver både med bekæmpelse af husmår, og sikring af hus efter mår.
Vores erfarne serviceteknikere hos Skadedyrservice Nordkysten, sørger for, at enhver mulig mår-indgang bliver forsvarligt tættet og sikret.
Hvad koster bekæmpelse af mår?
Prisen for mårbekæmpelse starter på 1600,- ex. moms (2000.- inkl. moms) for bygningsgennemgang samt første sprøjtning mod mår, men afhænger som med alle andre skadedyr af omfanget af problemet. Dertil skal der efterfølgende laves en lukning efter måren er fordrevet.
Har du problemer med mår og vil gerne høre mere om vores mår bekæmpelse, så kontakt os på 30 60 56 57.
Skadedyrsbekæmpelse af mår
Lad Skadedyrservice Nordkysten hjælpe dig med at sikre dit hjem mod mår. Vi er et hold af professionelle skadedyrsbekæmpere med årelang ekspertise. Vi leverer altid professionel, aktiv og forebyggende bekæmpelse af skadedyr, med fokus på at du er tilfreds, når vi har afsluttet opgaven. Vores serviceteknikere er certificeret med R1 og G1 af Miljøstyrelsen.
Kontakt os på telefon 30 60 56 57, via email på kontakt@skadedyrservice.dk eller udfyld vores kontaktformular.
Mår på loftet – Hvad gør jeg?
Mår er skræmmende dyr at have boende i ens hjem. De smidige og nataktive rovdyr kan nemt finde vej ind gennem små huller og revner i taget eller tagkonstruktionen. Når først måren har slået sig ned på loftet, kan den forårsage store skader på din ejendom. Måren graver og bider sig vej rundt, gnaver i isolering og elektriske ledninger, samt efterlader en ubehagelig lugt fra sine ekskrementer.
Mårens tilstedeværelse på loftet kan også være ekstremt støjende om natten, når den løber rundt. Hvis problemet ignoreres, kan måren splitte huset ad indefra i sit forsøg på at komme ud igen. Det er derfor afgørende at kontakte professionelle skadedyrsbekæmpere med erfaring i mårbekæmpelse, så snart man opdager tegn på mår i boligen. Skadedyrsbekæmperen kan lukke alle indgangspunkter, tætne huller, opsætte mårsikring og fordrive den ubudne gæst fra loftet.
Har du problemer med en mår på dit loft, så kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 30 60 56 57, eller skriv til på kontakt@skadedyrservice.dk. Vi har mange erfaringer med bekæmpelse og sikring efter mår.
Typiske tegn på mår
Tegn | Beskrivelse |
---|---|
Spor | Sporene fra en mår ligner små kattefodspor med fem tæer. De er typisk 4-5 cm lange og 3-4 cm brede. |
Ekskrementer | Mårens ekskrementer er snoede og ca. 8-10 cm lange. De indeholder ofte rester af føde som hår, knogler og frugtkerner. |
Bidemærker | Mår kan efterlade bide- og gnavespor på isolering, ledninger og andre materialer i huse, især på loftet. |
Lugt | Mår efterlader en kraftig, musky lugt, som kan være særlig tydelig på loftet eller i hulrum, hvor de opholder sig. |
Lyd | Mår kan lave støj på loftet, især om natten. Lydene kan inkludere kradsen, skrig og lyde af leg eller kamp. |
Redeskjul | Mår kan bygge reder i isolering eller bruge hulrum i bygninger som skjul. Disse reder kan indeholde plantemateriale, fjer og ekskrementer. |
Fodaftryk i sne | Om vinteren kan mårens fodaftryk i sneen ses tydeligt. De er normalt i et spor, hvor det ene fodaftryk er lidt forskudt fra det andet. |
Skader på køretøjer | Mår kan bide i bilens kabler og slanger. |
Madskjul | Mår har en tendens til at gemme fødevarer som frugt, smådyr og fugle i deres redeskjul eller i nærliggende områder. |
Størknet blod | Der kan findes størknet blod på steder, hvor måren har fanget og spist sit bytte. |
Ofte stillede spørgsmål om mår
Hvordan lyder en mår på loftet?
Skramlende og skrabende lyde er typisk fra måren. Især om natten vil du bemærke at de er ekstra aktive, og løber frem og tilbage.
Hvad spiser en mår?
Måren spiser både kød og plantebaseret mad. Den kan spise alt fra rotter, mus og æg til fugle, frugter, planter og insekter.
Hvordan ser mårens afføring ud?
Mårens afføring er små og mørke og er væsentligt tukkere og længere end eksempelvis afføring fra rotter og mus.
Hvordan ser en mår ud?
En mår er aflang og slank, med en spids snude og en lang hale. Den pels kan variere fra brun til mørk og kan have både pletter og/eller striber.
Se videoen her, med en mår vi fangede i Hornbæk:
Er en mår farlig?
Ja, en mår kan være farlig, især hvis den bliver aggressiv, som den gør, hvis den føler sig truet eller angrebet. Måren går heller ikke af vejen for at angribe en kat eller en mindre hund. En mår kan bære sygdomme, og den kan både bide og krasse.