Bekæmpelse af edderkopper

edderkope

Edderkoppen er mere et nyttedyr end et skadedyr, de spiser nemlig alle slags insekter. Alt fra fluer og myg til kakerlakker. Ikke desto mindre vil langt de fleste mennesker gerne slippe for edderkopper inde i huset.

Den mest almindelige edderkop i de danske boliger er Stor Husedderkop, der findes i to arter. Den store Erantigena atrica ses både inde i huset, men også udendørs tæt på huset og den mindre variant Tegenaria domestica der kun findes indendøre. Edderkopperne ses mest i sensommeren og efteråret, hvor hannerne søger efter hunner.

Af andre edderkopper du kan finde i huset er blandt andet:

  • Mejeredderkoppen (Pholcus phalangioides)
  • Fedtedderkop (Steatoda bipunctata)
  • Skovkartespinderen (Amaurobius fenestralis)
  • Tæppespindere
  • Grotteedderkoppen
  • Museedderkop (Scotophaeus blackwalli) – der en en fantastisk jager
  • Springedderkop (zebraedderkoppen, Salticus scenicus og Stor springedderkop (Marpissa muscosa

Mange mennesker er bange for edderkopper

Langt de fleste mennesker har det dårligt med edderkopper, og mellem 12-20% alle mænd og kvinder lider af araknofobi – angst for edderkopper. Værst har kvinderne det med edderkopper, hvor helt op til hver anden kvinde mere eller mindre viser tegn på araknofobi. Der er ingen logisk forklaring for angsten for edderkopper, men de flest bryder sig ikke om måden de bevæger sig på, deres udseende og så tror de fleste fejlagtigt, at edderkopper er farlige.

Ud af de 45.000 arter er kun omkring 20-30 farlige for mennesker, og i Danmark har vi ikke livsfarlige giftige edderkopper. De fleste kender dog den ubehagelige fornemmelse, at gå ind i et spindelvæv og nærmest gå i panik for om der fulgte en edderkop med, der nu sidder i håret eller tøjet.

Bier og hvepse er farligere end edderkopper

Hvepse og bier er væsentligt farligere end edderkopper. Der dør ingen i Danmark/Europa grundet edderkopper, men i gennemsnit dør der en om året i Danmark af hvepsestik, hvilket svarer til flere hundrede mennesker om året i Europa.

Slip nemt af med edderkopper

Det er relativt nemt at slippe for edderkopper. Vi sprøjter rundt om huset ved fundamentet, hvilket holder edderkopperne væk.

Kontakt Skadedyrservice Nordkysten på 3060 5657, og få hjælp til bekæmpelse af edderkopper.

Læs her om bekæmpelse af hvepse

bekæmpelse af edderkopper